CESAR
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta "cesar"

Tarot karta cesar


Razlaga simbolov na karti

Človek zrelih let s krona, ki predstavlja božanskost, zakriva mu tilnik –  to simbolizira neomajnost, nihče ne mora vplivati nanj.Rdeča in modra barva obleke prestavlja akcijo, ki ga kontrolira duh. Brada in lasje ter čevlji so beli, to predstavlja modrost. Leva roka leži na pleksusu, na tej točki kontrolira  občutke, ki nam škodujejo. Karta je simbol akcije vendar, ker sedi je pasiven. Pomaga cesarici v ustvarjanju njenih idej in misli. Žezlo je simbol reda in vladanja. Grb – realizacija misli v materiji, ampak dopušča možnost lastne presoje. Je dober svetovalec. Pas na obleki  spaja  nasprotja in vzdržuje ravnotežje; zelen medaljon je predstavljen kot simbol čustvenosti. Predstavlja ustvarjanje.

Uporaba

Cesarjev profil nakazuje na red in ravnotežje, katero je potrebno, da lahko ustvarjamo. Če je ta karta na pomembnem mestu, v primeru polaganja ali je v črti življenja na začetku , potem ne smemo biti leni. Cesar pripravlja bodočnost. Čas, ki je samo zemeljska lastnost, ni pomemben za prvih pet kart velike arkane. Obrnjen proti bodočnosti, zapušča tiste, ki mu ne morejo slediti.

Delo je veselje. Ta karta je pozitivna, lahko pomaga zamenjati poklic oz. službo. Včasih, kot višji vodnik sprejme neko odločitev, ki deluje na višjo zavest v naši podzavesti. Orel, ki predstavlja glasnika v materialnem smislu, vam lahko pomaga, da v pravem trenutku izberete pot, po kateri morate iti. Olajša odločitev. Je simbol duhovne nadmoči. Če je obrnjena na glavo, pomeni izrabo moči v negativne namene. Pomeni, tudi da nismo sposobni voditi svoje ali življenja drugih. Sprejeta odločitev je lahko napačna in lahko preloži uspeh, ki ga ta karta vedno obljublja.

Kabalistična veza

  • čas – pomlad
  • barva – rdeča
  • kamen – rubin
  • žival – sova
  • rastlina – bergamotka
  • poklic – učitelj, predavatelj