CESARICA
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta "cesarica"

Tarot karta cesarica  

Razlaga simbolov na karti

Predstavlja žensko v dobi njene največje moči, polna je modrosti. Žezlo simbol zemlje ji daje moč nad materijo. Obleka in kapa predstavljata veliko moč, modra pa  predvsem moč na duhovnem področju. Inteligenca se povezuje z senzibilnostjo (rumen trak okrog vratu), materinstvo (pas v višini prsi)in vedno budnega duha (krona).
Karta intelekta v svoji najvišji obliki, vendar razume probleme ljudi, ker sedi na prestolu bele barve.
Vendar zahteva ravnotežje (stebri), tako vzdržljivost  kot  jo ima orel, emblem sonca pa predstavlja ognjeno energijo, vendar je oslabljena, ker sedi na prestolu. (Orel na nebu predstavlja to, kar lev na zemlji).
Vse je pasivno, razum je v službi materije. Svečenica oplaja naravo, cesarica pa je hladna, razsodna  raziskovalka. Služi kot posrednik. Tega se moramo zavedati.

Uporaba

V  trenutku oklevanja nas izvleče iz zmešnjave zahvaljujoč svoji razsodnost. Rada ima samo intelektualni napredek. Ima smisel za znanost – še posebej psihoanalizo. Je neodvisna, svobodna; pomaga nam najti pot iz mraka v svetlobo. Taktnost in uglajenost je zanjo pomembna; opozarja tudi na opreznost. Kadar jo izvlečemo nas opozarja naj ne hitimo z delom. Ta karta umirja. Je znak popolne vedrine, vzpona intelekta in materialnega vzpona oz izobilja. Tudi, če je obrnjena na glavo , ne izgubi svojega pozitivnega delovanja. Stvari se samo upočasnijo. Mogoče včasih  nakazuje napačno izbiro poklica.

Kabalistične veze

  • Kamen – turkiz
  • barva – nebesno modra
  • rastlina – meta
  • Kraji  - knjižnice, univerza
  • dan v tednu – petek