KOLO SREČE
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta - kolo sreče

       Tarot karta kolo sreče            

Razlaga simbolov na karti

Tri figure predstavljajo živalskost v nas. Ko se obračajo z desne na levo proti smeri obračanja kolesa, postaja vse bolj modra. Žival pol opica in pol zmaj  simbolizira naša čutila, željo da se spustimo v materijo in izkusimo najglobljo izkušnjo. Izkušnje mu omogočajo, da se dvignejo in preide skozi stanje leve strani.

 
Leva stran predstavlja pol človeški, pol živalski instinkt. Vzpenja se, očiščena in močna ob dotiku mračnih sil. Žival na vrhu s krono je dosegla očiščenje svojega fizičnega bitja(modra). Njena energija in smelost (rdeča krona in krila) težijo k zemlji. Število žarkov je šest, kar obljublja skladnost in uspeh. Ravnovesje dosežemo tako da, gospodarimo s strastmi in ne one z nami. Karta Kolo srečeje karta karme.

Uporaba

Karta Kolo sreče je težka; predstavlja življenjske težave, slabosti, ki se zadržujejo na naši poti skozi življenje. Zahteva stalno napredovanje na vseh področjih, nove začetke in tudi poraze. Če je karta pokončna in obkrožena z dobrimi kartami potem nas čaka zmaga. Oseba, ki jo ima v svoji črti življenja karto Fortunino kolo, si želi, da ga častijo, dobrine mu veliko pomenijo; prekomerno troši denar. Izgleda, kot da jo ne zanima bodočnosti oz. skrbi, ampak je toliko delovna in pogumna, da ji je vse odpuščeno.
 
To je karta avanturistov, ljubijo potovanja, raziskovanja. Ne ostanejo dolgo na enem mestu in so zelo nestabilni. Pri polaganju nam ta karta napoveduje spremembo bivanja ali delovnega mesta; življenje polno razburljivih dogodkov. Oseba, ki ima karto Kolo sreče v črti življenja ali jo večkrat izvleče je občutljiva na menjavo letnih časov. Najbolj jim odgovarja zima ali poletje. Oseba, ki je imela težko obdobje lahko pričakuje izboljšanje in obratno, tisti, ki je imel obdobje uspeha, lahko pričakuje težave.
 
Karta Kolo sreče je naklonjena profesionalnim popotnikom – šoferjem in vsem poklicem povezanim s potovanjem. Romski pregovor pravi: » Če nisi v gibanju, tvoj znoj koplje tvoj grob, pa kaj čakaš potuj!« Ta izrek odgovarja tej karti, ki je zelo ambiciozna in aktivna, naklonjena je tudi umetnikom – še posebej igralcem. Če je obrnjena na glavo, lahko predstavlja odloženo potovanje ali nesrečo na potovanju, nesrečo pri delu ali izgubo denarja. Če je zraven nje karta Ljubimca, potem pomeni lažno ljubezen. 

Kabalistična veza

  • kKamen – lapis lazuli
  • rastlina – žefran
  • barva – vijolična
  • žival – opica
  • dolga potovanja v tujino, hladni