OBEŠENEC
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta - obešenec

Tarot karta - obešenec


Razlaga simbolov na sliki

To karto povezujejo z Judom Iskarjotom. Pripisujejo ji težke naloge, žrtvovanje, ki se jih pogosto ne  zavedamo. Osebo, ki izvleče to karto ali jo ima v črti življenja, se mora dobro zavedati svojega smisla življenja. Ima dostop v vidni in nevidni svet (vrv – bela in črna) s pomočjo svojih občutkov in želja (levo stopalo). Zelena tla so simbol senzacije in zelo močnih zemeljskih želja; potrebno se jih je osvoboditi. Modra obleka in lasje ter bela božanska barva ji dajejo čisto energijo in željo za akcijo.
 
Obešenec je krenil po poti življenja , ki je drugačna od ostalih smrtnikov. Prevrednotil je že znano, ker pozna vzrok; ker ga bližnji ne razumejo, zelo drago plačuje svoje napredne nazore. Ljubezen izkazuje na posesivni način. Dva polmeseca ga vežeta na planet Luno, spremenljivo in ne sigurni planet, devet gumbov pa jo veže na karto Samotarja.
 
Tako kot on išče svojo pot, pri tem veliko tvega, saj je izbral težko in nevarno pot. Dvanajst popkov predstavlja znake zodiaka, katere skrivnosti mu je poznana. Če še ne poznate simbolike tarota se je boste mogoče ustrašili. Vendar ta karta ne predstavlja telesnih bolečin. Izvira iz običaja, ki so ga poznali v Firencah. Zločince so narisali na zid. Če so bili še na prostosti so jih narisali obešene za noge. Ta karta naznanja spremembo v mišljenju ali nazorih.
 
Morda obeta zatišje med dvema pomembnima dogodkoma, bodite potrpežljivi, modro izkoristite čas in se zberite. Nagonsko boste vedeli kdaj lahko spet nadaljujete. Počivajte, vendar bodite budni, morda imate tekmeca, ki vam povzroča več škode kot si mislite. Bodite previdni.

Kabalistična veza 

  • Kamen – ahat
  • drevo – sandalovina
  • živali – kača, mačka
  • rastlina – lotos, lokvanj
  • dišavnica majaron
  • kraji ob vodi predvsem ob jezerih
  • barva – vsa paleta barv