Orgonska energija
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Orgonska energija

Orgonska energija se manifestira kot elektromagnetno valovanje in hkrati kot elektrostatični potencial. Po Wilhelmu Reichu je orgon eter, vseprisoten, univerzalen ocean kozmične energije, ki napolnjuje in zaganja celotno vesolje, energijska polja organizmov, vpliva na meteorološke razmere v atmosferi zemlje, galaktične premike.

Na Zahodu jo je raziskoval in praktično uporabil tudi Nikola Tesla; naredil je»avto na vodo«, ki črpa orgonsko energijo, ki je je vse okoli nas v izobilju. Ker je zastonj, je jasno, zakaj o tej energiji še zdaj vemo tako malo. Tesla je črpal orgonsko energijo iz vesolja in jo prek tuljav pretvarjal v elektriko; dobival jo je torej iz nič, iz vesolja.

Wilhelm Reich je bil znanstvenik, ki se je v tridesetih letih dvajsetega stoletja povsem predal raziskovanju orgonske energije, jo analiziral, usmerjal in tudi praktično uporabljal.

Leta 1957 je bil zaprt v ZDA, njegovi zapiski so bili zažgani, on pa je dva dni pred iztekom dveletne zaporne kazni v zaporu umrl ... O njegovem delu so več pisali v zadnjih številkah Misterijev.

Na Vzhodu v to energijo ne dvomijo, ne potrebujejo znanstvenih raziskav; poznajo jo že od nekdaj. Kitajci jo imenujejo či, Japonci ki, Indijci prana.

Pri nas bi jo imenovali eter, ki ga lahko včasih vidimo kot svetlikanje ali kozmična energija. Za orgonsko energijo še ni dokazano, kako točno se jo meri. Reich je, denimo, znal tudi to. Po Petru Vasiljeviču pa obstaja formula: živ človek - truplo = orgonska energija.
(Povzeto iz članka orgonski energij v Misterijih / november 2011)

 

Sorodna vsebina