PAPEŽ
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta "papež"

Tarot karta papež

Razlaga simbolov na karti

Karta Papež ali Svečenik predstavlja izkušnjo. Duhovna moč je kratkotrajna. Rdeča barva plašča predstavlja akcijo, kontrolira jo modra barva obleke, ki se izraža skozi misli oz. razmišljanje. Roka, ki obsoja in ima moč je očiščena preračunjivosti. Rumena rokavica predstavlja inteligenco. Templarski križ povezuje papeževo moč z dolgo verigo iniciranih. Žezlo je moč, razdeljena na materialni, intelektualni in duhovni svet. Prav tako kapa, ki je simbol visokega razuma in duhovnosti. Trikotniki predstavljajo duha, ki prehaja v materijo. Gleda v levo, kar pomeni v smeri psihizma.
 
Položaj leve roke predstavlja njegovo veliko nalogo - breztelesno ljubezen. S svojo osebnostjo vzdržuje ravnovesje med dvema svetovoma. Njegovo znanje ne prehaja direktno v naša čutila, ker se ne vidijo njegove noge, niti zemlja. Potrebno je posredovati. Svoje znanje razprostira  na materijo, oz. na tiste, ki mu sledijo. Instinkt je močen, omogoča mu plodno delovanje. Pa tudi slabosti (rumena roka nevidne osebe v višini spolnih organov).
 
Ve, kje so njegove meje, vendar se lahko pokvari v materiji. Če je postavljena pokončno, je dobra, ko sprašujemo o željah, obrnjena na glavo lahko postane žrtev strasti, ki so močnejša od razuma. Ta karta predstavlja napredek človeštva. Če je obkrožena s slabimi kartami, to pomeni, da je bila resnica napačno razlagana ali da ni sprejeta.
 
Ključ te karte je : »Spoznaj samega sebe!«
 
Karta Papež je odvisna od kart, ki jo obkrožajo.Posreduje veliko topline, lahko prosvetljena ali pa težka. Pogosto označuje strokovnjake za človeško telo – zdravnike. Lahko osvobaja posameznika, omogoča, da se pot nadaljuje. Če je v črti življenja – konformizem je nujen. Posameznik izbere poklic pozno. Obrnjena na glavo povzroča prepreke, postane težka. To velja za družbo kot celoto. Za posameznika pa predstavlja oslabljen srčni sistem. Lahko tudi velikega egoista, ki teži okolici.

Kabalistična veza

  • Barva – rdečeoranžna
  • kamen – topaz
  • rastlina – vrtnica, tudi bor
  • žival – bik
  • velika mesta
  • čas – pomlad