Reiki meditacija
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Reiki meditacija

 

 

Kaj je reiki meditacija?

 

Najprej nekaj osnov o meditaciji. Meditacija je stanje popolne svobode, vsaj tako deluje name. Vsak jo doživlja po svoje, skupno pa je vsem, da skozi meditacijo dobiš stik z svojim notranjim virom, modrostjo, ki ti ves čas sporoča, kaj je dobro zate. Vendar, ker ne slišiš ves čas te modrosti, ker te um vedno potegne v razmišljanja, bez konca in kraja, je dobro, da se vsak dan povežeš skozi meditacijo s svojim lastnim virom modrosti. Skozi prakso, boš napredoval/a.

 

Postopoma boš  zaslišal/a glas, ki ti šepeta. V začetku, ko se še učiš prepoznavati njen glas, je dobro, da si pripraviš miren prostor, morda samo rahlo osvetljen, da te ne motijo zunanji dražljaji. Lahko sediš ali ležiš, v začetni fazi bolje, če sediš. Dlani prosto ležijo v naročju in zapreš oči. Umirjeno dihaš in se prepustiš toku. Če te misli motijo, jih samo spustiš naj gredo naprej svojo pot, ne zaustviš se pri njih. Brez pretiranega naprezanja.

 

Osnovna meditacija, za umiritev in sprostitev, naj bi se izvajala vsak dan ob istem času. Zjutraj ali zvečer.

 

In kaj je reiki meditacija?  Nadgradnja, kjer se v osnovno meditacijo vključi  namero in simbole, je napredna meditacija, ki jo izvajajo lahko vsi tisti, ki so že opravili drugo stopnjo reiki iniciacije.  "Povezava"  v tej meditaciji je močna in naša intuicija je jasna, zaznavanje čisto.

 

Sposobost samozdravljenja se poveča;  z 2.stopnjo Reiki iniciacije pridobiš možnost  samoregulacije lastnega čustvenega neravnovesija in posledično se izboljšajo tudi odnosi z drugimi. Več o tečaju si  preberi na spodnji povezavi.

 

Sorodna vsebina reiki meditacija in Reki tečaj 2.stopnje Reiki Ryoho