SAMOTAR
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta samotar

Tarot karta samotar

Razlaga simbolov na karti

Akcija in še enkrat akcija. Doseganje cilja je moto; s to karto je cilj vedno tudi dosežen. Deluje na mentalnem  in fizičnem področju. Rdeča obleka je pokrita s plaščem, to simbolizira vzdržnost in raziskovanje samega sebe. Luč je zakrita – pomeni obzirnost in skromnost, njegovo iskanje je skrivnost za svet, ki ga obkroža. Lasje, brada in koža predstavljajo fluid, ki teče skozi telo. Stopala se ne vidijo, palica je v stiku z zemljo; stik ki prihaja iz matere narave, mu daje moč. Moč je pravilno razporejena; uporablja jo za iskanje intelektualnega znanja (rumena podloga plašča) V skladu z najvišjimi ideali.
 
To je karta raziskovalca; tistega ki ga vodi njegova resnic. Večkrat se bori za narodov blagor. Dober primer človeka, ki je imel v svoji črti življenja kar trikrat to karto je John Kennedy – ameriški predsednik iz 60.let prejšnjega stoletja, ki je podredil svoje življenje svojemu narodu. V njihovi družinski črti življenja, se večkrat pojavi ta karta. Več o določitvi črte življenja, pod drugo rubriko – TAROT PRIMERI. Skozi njo deluje modrost, a ni brez strasti, vendar je ta modrost intelektualne narave. Karta položena desno od samotarja predstavlja tisto, kar je bilo že storjeno, karta na levi ni toliko pomembna, je lahko samo povezovalna.
 
V karti Samotar je izražena pristna ljubezen do zemlje, vendar bolj v prvem delu življenja. Vendar ne požene korenine za vedno. Pomemben del življenja tistega, ki ima to karto v črti življenja je gibanje in potovanje. Želja po spoznavanju novih krajev in ljudi je velika. Čeprav je privržen življenju, se počuti, kot da je tujec na zemlji. Osamljenost je oznaka te karte; večkrat jo človek s to karto v črti življenja, zavestno izbere ali pa jo dobro prenaša. Iskanje resnice oz. modrosti je postane zakon. Starost ne bo mirna, ampak polna gibanja in raznovrstnih srečanj. Označuje razmišljanje, privrženost, smisel za analizo in koordinacijo, služi drugim – lahko je psiholog, psihoanalitik, svetovalec – siva eminenca, čigar je moč v senci človeka, ki je močnejši. Je učenec in učitelj istočasno. Kadar je poleg karte Cesarica , označuje neko znanje ali odkrito skrivnost, ki mu pomaga pri raziskovanju.
 
Šibkost se izraža v hrbtenici, sklepih, kosteh, predvsem v drugi polovici življenja. Je znak dolgega življenja. Če je karta Samotar obrnjena na glavo predstavlja egoizem, pomanjkanje velikodušnosti, Napačno razsojanje, delo ki nam ne odgovarja in ga je treba zamenjati. Ozdravitev pride z zakasnitvijo. 

Kabalistična veza

  • kamen – topaz
  • roža – jasmin
  • barva – bledozelena žival – volk
  • netopir rastlina – žito
  • mirni in hriboviti kraji; manjša mesta