SMRT
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta - smrt

 
Tarot karta - smrt

Razlaga simbolov na karti 

Barva kože povezuje to karto z človekom. Karta posameznikov, ki vedo kaj hočejo, hitra in pozitivna v delovanju. Do vseh deluje enako; ravno nasprotno od smeri, ki jo pričakujemo. Gre proti dimenziji, ki je tuja našemu zavedanju. Desno stopalo je pogreznjeno v zemljo, to odraža fizično nemoč, vendar je duhovna in mentalna zelo močna.(modra in rumena trava). Na karti ni zelene barve, kar pomeni, da ni prisotnih čustev ali želja. Bele kosti izražajo sledi božanskosti, vendar je njena moč na področju materije.
 
S svojo risbo in simboliko je obdržala največ srednjeveškega izgleda. To je karta reinkarnacije. Kar boš sejal, to boš žel. To je edina tarot karta velike arkane, ki spodaj nima napisa. Na prvi pogled je vznemirljiva. Vendar ne pomeni smrt vas ali vaših bližnjih. Predstavlja ponovno rojstvo. Mračni okostnjak s svojo koso očisti tla in naredi prostor za novo rast.
 
Poudarja potrebo po novem začetku. Sprijaznite se s spremembo, ne kljubujte ji. Ni treba, da to spremembo povzročite sami. Lahko vam je usojena. Kakršnakoli že bo, bo koristna, torej se veselite novega začetka.
 
Naznanja novo rojstvo otroka, nova dejanja, ali novo obdobje  ljubezni. Kadar je obrnjena na glavo označuje negacijo, neživljenjskost, nazadovanje in kaos. Vihar, ki se pripravlja, prinaša nevarnost za bodočnost.                         

Kabalistična veza

  • Kamen – amonit(fosforni kamen)
  • žival – volk
  • rastlina – kaktus
  • barva – modro-zelena