SVEČENICA
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta "svečenica"

Tarot karta - svečenica

Razlaga simbolov na karti

Ta zelo pomembna tarot karta Svečenica ima dvojni pomen. Je čuvajka svetišča, seznanjena je z najvišjo skrivnostjo, ampak istočasno v rokah drži široko odprto knjigo življenja (materija). »Vse kar je gor je enako tistemu, kar je dol«. To je ključ te karte. Modra barva predstavlja duhovnost, barva prenosa v druge dimenzije. Simbolizira mentalno kot tudi fizično zdravje.

Rdeča barva obleke predstavlja vitalnost, cirkulacijo krvi. Bela, ki okvirja njen obraz, podčrtava popolno čistost njenega porekla.Ker sedi na belem stolu njeno znanje prihaja direktno od božanskega. Krona simbolizira inteligenco. Tri nadstropja prestavljajo tri svetove nad katerim vlada svečenica – akcija, vitalnost, psihizem. Baldahin v kožni barvi, ki je nad njeno glavo prikriva skrivnosti, ki so v naravi vendar so v območju ljudskega znanja.

V Salomonovem hramu v času Kristusove smrti se je ta baldahin raztrgal in odkril vrata svetišča. Simbol matere narave, plodnosti. Jasnovidnost je zelo pomemben del nje.

S pomočjo te karte stopimo v kontakt z arhivi AKAŠE, spominom sveta – vse kar je bilo in še bo. Vse kar je narejeno, misli, sanje od samega začetka ,in ustvarja substanco v fizičnem svetu. V trenutkih meditacije in koncentracije se lahko napajamo s tem bogastvom. Odprta knjiga je za Svečenico pot skladnosti in iniciacije, ki jo vodi skozi življenje.

Uporaba

Zaščitnica (angel varuh), še posebno, če je obkrožena z dobrimi kartami. Predstavlja pot tišine in skrivnosti; nasprotno, če je obkrožena z slabimi kartami, lahko hitro te skrivnosti odkrije zlonamerni osebi. Naklonjeno ji je vse, kar je v stiku z naravo, plodovi zemlje, vrtovi, raziskovanju rastlin, vrtnarstva in živali. Na njo delujejo letni časi in lunine mene. Njena jasnovidnostjo izhaja iz tretjega očesa. 

Svečenica predstavlja tudi vse obrtnike, ki ustvarjajo z rokami, vendar ne umetnike, razen, če je v povezavi s karto, ki predstavlja tudi umetniško nadarjenost. Bogata domišljija je prisotna na vseh področjih, še posebej na materialnem. Daje ideje tistemu, ki so mu potrebne.

Če izvlečete karto Svečenica, kadar izprašujete sami sebe ali je na začetku vaše črte življenja, potem boste težko prenašali avtoritete. Ne smete prezreti opozorila vaše intuicije. V življenju se lahko pojavi trenutek, ko boste mislili, da je zavladala tema. Ti negativni vplivi vam omogočajo, da odredite svoj položaj in krenete po boljši poti.

V takih trenutkih je najboljše zdravilo narava. Vsi tisti, ki imajo to karto v svoji črti življenja se težko znajdejo v mestu. 

Ko polagamo karte in je obkrožena z dobrimi kartami, potem lahko pričakujemo rojstvo otroka ali novo službo, to kar je v skladu z vašimi možnostmi. Kadar je karta Svečenica v pokončnem  položaju obeta sigurnost. Nevarnost te karte je, če se človek odtuji od narave ali da izbere trajno samoto ali pretiran način delovanje, od pretiranega razdajanja ali nasprotno od tega. Ta karta ni asketska.

Kadar je obrnjena na glavo predstavlja predvsem težave na fizičnem področju. Prinaša vznemirjenost in napetost. Postane sebična. Oseba se lahko odvrne od svoje začrtane poti. Vendar ne traja dolgo, ker je njena volja do življenja zelo velika. 

Kabalistična veza

  • Kamen – kamena strela
  • barva – turkizno modra
  • žival – pes
  • rastline – vrtnine 
  • drevo – mandljevec