TAROT KARTE
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karte - mala arkan

 

Tarot karte - mala arkana zajema lestvico od ASA do DESETICE v vsaki barvi

  • meči
  • kelihi
  • palice in
  • novci

Vsak njen simbol ponazarja življenjske nauke in priložnosti ali možne izhode, ki jih doživljamo na duševnem, čustvenem, duhovnem in telesnem nivoju zavesti.
Barve prikažemo tudi kot štiri elemente:

  • zrak
  • voda
  • ogenj in
  • zemlja

 

MEČI = ZRAK = DUŠEVNO

Meči kažejo na kakovost mišljenja, vere in odnosov z ljudmi; so slike naših misli

KELIH = VODA = ČUSTVENO

Kelihi predstavljajo čustveno psihološke dejavnike, ki vsebujejo naše odzive in občutke. Vse karte kelihov kažejo na različne odtenke ljubezni in čustvenih stanj, od sreče, zadovoljstva do razočaranja, jeze, strahu in vztrajnosti.

PALICE = OGENJ = DUHOVNO

Palice so duhovna barva. Sinonim za duhovnost sta energija in življenjska sila. Predstavljajo intuicijo, kakovost vizije, vpogleda in zaznave. Kažejo, katere stvari človek v resnici ceni ter ponazarjajo naše izvirno bistvo ali našo pristnost in spontanost.

KOVANCI = ZEMLJA = TELESNO

Kovanci vedno predstavljajo zunanjo resničnost ali sposobnost izražanja namenov v zunanjem svetu, pa naj gre za zdravje, denar, delo, ustvarjalnost ali medsebojne odnose.

Kraljevski simboli

Šestnajst tipov samoobvladovanja, ki jih v življenju odsevajo pomembni ljudje. Kraljevski simboli kažejo prirojene sposobnosti obvladovanja nivojev zavesti, naravnih darov, talentov in sredstev. Predstavljajo notranje učenje in poučevanje.

 

Primer

Barva karte (meči, kelihi, palice in kovanci) kraljevskega simbola, ki jo izvlečemo, kaže kateri nivo zavesti obvladujemo, kje se zavest širi (VITEZ in PRINC) in kje se uravnoteži in poglablja (KRALJICA in PRINCESA) 

Kraljevski simboli poleg obvladovanja nivojev zavesti simbolizirajo tudi pomembne ljudi, ki delujejo kot zunanje ogledalo sposobnosti obvladovanja raznih nivojev zavesti.  

VITEZ in KRALJICA katerekoli barve kažeta na nivo zavesti, ki smo ga obvladali že pred časom.

Predstavljata enako stare ljudi ali starejše. 

PRINC in PRINCESA kažeta nivo zavesti, ki smo se ga naučili obvladati pred kratkim. Kažeta na ljudi, ki so naše starosti ali mlajši.