VOZ
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta - voz

Tarot karta voz

Razlaga simbolov na karti

Voznik, ki je kralj na svojem sedežu, zmagovalec. Vse ga vodi k zavestni akciji. Krogle simbolizirajo energijo kupica in spirala pa vzpon, rast. Stalno napredujemo na materialnem in duhovnem planu. Predstavlja velike napore, dobro izkoristite svoje talente. Delo se bo kasneje obrestovalo tudi na materialnem področju (noge in stopala se ne vidijo). Stolpiča prestavljata negativen in pozitiven pol, ki sta v dveh svetovih – materije in duha, sta uravnotežena. Oklep predstavlja mentalno moč nad tremi svetovi in zmago nad materijo. Devetnajst gumbov veže karto Voz s karto Sonca, ki je devetnajsta po vrsti.
 
Bel ovratnik označuje iskrenost. Voznik ve, kam gre. Dve možnosti, ki jih predstavljata dva konja različnih barv sta enaki. Voznik gospodari z njima. Voz v obliki oltarja predstavlja duhovno moč.
 
Mesec na desnem ramenu predstavlja preteklost, voznik uporablja znanje in izkušnje. Sonce na levem ramenu predstavlja samozavest. Ravnovesje med tem dvema nasprotnima poloma je v skladu.
 
Leva roka označuje ledvici in kolke, nakazuje občutljivost. Kolesa predstavljajo potovanje, hitro transformacijo, menjavo. Pet bilk trave prestavlja pet čustev; število pet predstavlja tudi človeka in upanje. Črke S in M prestavljata žveplo in sestavino s katero so delali alkimisti v starih časih.   

Uporaba 

Oseba, ki pogosto potegne to karto ali jo ima v liniji življenja, mora brzdati svoje strasti. To je karta borbe in strasti. Zahteva se odgovornost. Vsi simboli težijo k ravnotežju in sicer v gibanju, potovanjih, menjavi službe in s tem dvig ravni oz. kvalitete življenja.Ta karta obljublja tistemu, ki jo izvleče, da bo zmagovalec. Pod pogojem, da ohrani ravnotežje med zavednim in nezavednim (konja). Tradicionalne vrednote so zelo pomembne. Vsi simboli na karti vlivajo kreativno moč. Prijateljstva so številna, okolica naklonjena. Predstavlja umetnika ali trgovca, ki uspevata v svojem delu.To je karta akcije.

POZOR: Če je karta obrnjena na glavo, je to lahko znak nesreče, slabih novic. Lahko predstavlja bes, kreganje, slabo usmerjeno energijo. Kljub temu dopušča upanje in nudi novo priložnost. Kako se izognemo neprijetnostim, pa je treba pogledati karte, ki jo obkrožajo.   

Kabalistične veze  

  • barva - rumena
  • žival – rak
  • rastlina – vrtnica
  • žival – želva
  • kraji ob vodi – rekah, morjih