VRAG
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta vrag

Tarot karta vrag

Razlaga simbolov na karti

Karta je ena najbolj presenetljivih podob tarota. Mračna podoba obvladuje vso sliko. K njegovemu podstavku sta privezana dva mala hudička. Toda vez ni tako močna, lahko bi se rešila. Simbolika je zelo močna; krila so simbol akcije, prav tako noge. Meč je povezava z božanskim, a ta veza je na materialnem področju. Njegova inteligenca je originalna in plodna. Pod nogami je podstavek (prikrita strast), ki spaja vse tri like. Karta močnih strasti, oseba lahko postane njen suženj, tako kot dva hudička. Ta karta ima lahko pozitivne lastnosti samo za tiste, ki jo ima v črti življenja. Predstavlja avtoriteto, ki v sebi nosi tudi trmoglavost, a tudi potrpljenje, ko enkrat ve kaj hoče. V srednjem veku je bil hudič večkrat predstavljen kot jarec, prispodoba žrtvenega jarca. V grški mitologije so preganjali jarca, ker so verovali, da prevzame nase grehe vseh prebivalcev.

Uporaba

Karta vrag je pozitivna na materialnem področju, z izraženo željo po uspehu, prepoznavnosti  v družbi. Oseba, ki jo velikokrat izvleče ali jo ima v črti življenja, želi biti srečen, uspešen in okusiti moč, pri tem ne izbira sredstev. Obenem je karta dobrega zdravja, vitalnosti, seksualnosti in inteligence. Iskrenost ni lastnost te karte.

Tisti, ki sprejeme težave ob poti k vrhu, bo nagrajen z visokim položajem v družbi, a večkrat za to plača visoko ceno. Če je karta obrnjena na glavo, prinaša laži, prikrivanje, nesrečo v ljubezni, razočaranje. Večkrat je zaradi nezmernosti in pretiravanja zdravje ogroženo. 

Kabalistična veza 

  • kamen – diamant
  • barva – temno zelena
  • žival – koza
  • rastlina – orhideja
  • kraji -  velika mesta