ČAROVNIK
 

 
   

info@moja-prihodnost.com
Tel.:041 348 123
 


Tarot karta čarovnik (MAG)

Tarot karta čarovnik

Tarot razlaga simbolov na karti

Čarovnik je bitje, ki drži v svojih rokah uspeh, intelektualno in duhovno moč ter vitalnost. Kocke na karti simbolizirajo del tistega, kar napačno imenujemo slučajnost. Pozna moč materije, vendar ne postane njen služenj. Štiri elementi so predstavljeni v štirih šopih trave in v mizi s tremi nogami (četrta se nahaja v nevidnem svetu). Nož - (MEČ) simbolizirajo meterijalizacijo zraka, kovanci (KOVANCI) zemljo, čaša (KELIH) vodo, čarovna paličica (PALICE) simbolizira element ognja.

Klobuk v rumeni in krajci v obliki osmice, pomenijo kreativni razum v neskončnost, brez meja. Obleka je modra, rdeča, rumena, kar pomeni razum, duhovno življenje in akcijo na duhovnem planu. Obrnjen je proti nam, predstavlja mladost. Čarovnik je prva karta v igri, kar pomeni, da je zelo pomembna. V sebi nosi pomlad, mladost, pričetek in regeneracijo. V življenju lahko doseže vse, kar hoče, vse mu je dano. Obraz je blag in miren. 

Stoji razširjenih nog, to pomeni, da svojo duhovnost nudi materiji, njegov položaj mu omogoča, da sprejema fluid, ki prihaja iz zemlje, pripravljen je na njegov vpliv. Če bi imel noge skupaj, bi se zaprl vase, moč se ne bi širila, ampak bi v zaprtem ciklusu krožila v njegovem telesu. Miza, barve kože predstavlja strast, ki živi v materiji. Zelena trava predstavlja ponovno rojstvo ob koncu zime. Zelena, kot barva pomeni prilagodljivost, usklajevanje.

Uporaba

Oseba, ki ima to karto v svoji liniji življenja ali jo večkrat izvleče med igro, je človek mladega duha in to bo tudi ostal. To lahko prestavlja težavo, ko človek prehaja v zrelo dobo, posebno če je obkrožena s slabimi kartami. Prinaša zdravje in vitalnost. Izražene so moralne lastnosti. Vendar je lahko tudi raztresen.

Njegov optimizem mu omogoča, da prenese razočaranja ter soačanje z težkimi okoliščinami. Predstavlja pogum in ukaželjnost. V splošnem pomenu karta predstavlja politične in verske tokove. Predstavlja stik z vodo - nebeško vodo, ki navdihuje, iz tega valovanja prihajajo ideje. Če je obrnjena na glavo izgubi veliko moči, nakazuje na nek občutljiv organ ali na neko napačno odločitev. Izrečena je bila prehitro in brez razmisleka. Najprej ukrepa, nato razmišlja. Predstavlja nemirne in neodločne ljudi, tiste, ki hitijo za življenjem.

Kabalistične veze

  • Sporiš, opal
  • rumena barva
  • drevo - palma
  • kraji ob mrzlih morjih, pristanišča, ljudi, ki prihajajo s severa ali so od tam doma
  • vreme : suho in hladno
  • predstavlja temni del dneva - noč